Vegansk Paella

19 Sep

Den spanska ”risröran utan vare sig kyckling eller räkor. Resultat? Ännu godare!

Olivolja

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1/2 tsk paprikapulver

2 krm spiskummin

6 dl vatten

1 vegetabilisk buljongtärning

1 pkt saffran

3 dl kortkornigt ris

2 morötter

1/2 aubergine

1/2 sqush

1 stor röd paprika

150 g svamp

ca 1 dl svarta oliver

Hetta upp oljan i en gryta, hacka löken och fräs den genomskinlig. Pressa ned vitlöken och tillsätt paprikapulver och spiskummin och rör om.

Häll på buljong, saffran och ris och låt koka på svag värme tills riset är mjukt.

Medan riset kokar.fräs upp olja i ytterligare en gryta. Slanta morötterna och fräs dem i oljan. Skiva auberginen och skär skivorna i fjärdedelar, tillsätt dem till morötterna och fräs i cirka fem minuter. Gör det samma med squashen och den strimlade paprikan. Fräs alla grönsaker mjuka.

Blanda i det kokta riset, tillsätt mer olja och rör om. Smaka av med salt och peppar och tillsätt oliverna.

 

 

Lämna en kommentar