Nasi Goreng

21 Sep

Nasi Goreng var min absoluta favoriträtt när det fanns en vegetarisk restaurang som hette Kärnhuset här i Örebro. Det är dock så länge sedan att jag omöjligt kan komma ihåg om denna smakar likadant som den Kalle Rydholm slängde ihop på den tid det begav sig. Denna blev dock också alldeles utmärkt.

 

3 dl basmatiris

1/2 stjälk citrongräs

2 dl sojagrytbitar eller strimlor

150 gr vitkål

1 liten gul lök

2 vitlöksklyftor

1 tsk finhackad ingefära

1 liten purjolök

1 msk curry

1 tsk sambal oelek

1 liten paprika

1 dl majskorn

1 dl gröna ärtor

1 – 1 1/2 msk sojasås

Koka riset med citrongräs i lättsaltat vatten. Om du använder torkade sojaprodukter ska dessa kokas mjuka i saltat vatten. Låt i så fall rinna av och krama ur överflödigt vatten. Strimla vitkål och purjolök samt hacka både lök och vitlök.

Hetta upp olja i en stor gryta och stek vitkål, lök och grytbitar tills de börjar få färg. Tillsätt paprika och efter en stund vitlök, ingefära, purjolök, curry och sambal oelek.

Låt steka tills vitkålen och löken är mjuka. Tillsätt majs, ärtor och det kokta riset (citrongräset ska tas bort). Rör om och häll på sojasås. Smaka eventuellt av med mer curry och sambal.

Smaklig måltid!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: