Kinagryta

19 Sep

Fräsch och enkel och enkel gryta vars hetta man inte upptäcker förrän efter en liten stund

 

1 gul lök

två vitlöksklyftor

1 tsk sambal oelek

400g vitkål

2 morötter

200g svamp

125 g vattenkastanj

1 brk böngroddar

1 vegetabilisk buljontärning

Hacka och fräs löken i olja tills den blir genomskinlig. Pressa sedan ned vitlöken och tillsätt även sambal oelek. Tillsätt även vitkål och svamp.

Fräs en stund och tillsättt morötter. Häll på vatten och tillsätt buljongtärningen. Låt grönsakerna koka tills de mjuknar. Tillsätt sedan vattenkastanjer och böngroddar.

Servera med ris

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: