Vegansk Kerala Curry

10 Feb

Att jag gillar indisk mat är inget jag hymlat med direkt, och att hitta detta recept och inse att det funkade med tofu var en positiv överaskning

500 g tofu
3 små gula lökar
2 gröna paprikor
1 burk kokosmjölk
2 vitlöksklyftor
1 påsmix ”Kerala Curry”
1-2 tsk malen spiskummin
rapsolja

Skär tofublocken i grova bitar. Skär också löken och paprikan i lite grövre bitar. Fräs löken, vitlöken och paprikan i några minuter och häll därefter i tofubitarna. efter ett par minuter så häller du i ”Kerala” kryddpåsen och spiskummin, se till att allt blandar sig ordentligt. Häll i kokosmjölken och låt det småkoka en stund. Servera grytan med basmatiris och gärna tillsammans med en söt chutney.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: