Frukostbröd

3 Feb

Man kan ju tänka sig att bröd i sig själva alltid är veganska, men riktigt så enkelt är det inte; det krävs att man fimpar ”vanlig” mjölk och smör. Detta recept är naturligtvis på mejerifria alternativ.

 

50 g jäst

100 g veganskt margarin (jag använder som vanligt Carlshamn)

5 dl sojamjölk

1/2 dl sirap

1.5 dl hirs

3 dl rågmjöl

12 dl vetemjöl

Sätt ugnen på 250 grader

Smält margarinet och häll sedan på sojamjölken och sirapen. Låt det bli fingervarmt och häll det sedan över den söndersmulade jästen. Tillsätt hirsen redan nu i degvätskan och fortsätt sedan med rågmjölet. Jag hade på vetemjölet 3 dl i taget tills jag fått en knådbar konsistens på degen. Som synes är det inga svårigheter så vida man aldrig varit i närheten av ett brödbak i hela sitt liv 😉

Låt jäsa i 30 min och forma sidan till knytnävsstora bollar, det blir 10 bröd. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter och grädda sedan i tio minuter.

 

bild

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: