Morotsäppelsoppa med ingefära

30 Jan

En uppfriskande lätt och okomplicerad soppa att göra, som trots enkelheten är väldigt, väldigt god. Den färska ingefäran bidrar med både värme i kylan och lite hetta i smaken. Här gick soppan dessutom väldigt väl hem hos min pojke, som utan att blinka åt tre stora portioner innan han var nöjd. 🙂

 

 

1 liten lök
2 vitlöksklyftor
7 morötter
2-3 mindre äpplen
2 tsk riven, färsk, ingefära
8 dl vegansk buljong

Skala och hacka löken, samt skala och skiva både äpplen och morötter. Hetta sedan upp olja i en kastrull och tillsätt löken. Fräs tills den börjar bli genomskinlig.

Pressa vitlöken och tillsätt den och den rivna ingefäran. Låt fräsa en stund till och lägg sedan ned både morötter och äpplen.
Fräs cirka 5 minuter och häll sedan på buljongen.

Låt koka i cirka 15 minuter tills morötterna är mjuka. Smaka av med salt och peppar.
Kör soppan i matberedare eller med mixerstav tills den är slät. Ät med ett gott bröd, gärna med vegansk ost på.

20130130-220636.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: