Khumbi, Aloo Aur Pyaz/Svamp med potatis och lök

27 Jan

Ska vi ta och prova lite indisk mat igen. Svampen är som synes bara omnämnd som just svamp, och du kan ta den du gillar bäst, men företrädesvis någon större. Rätten kan med fördel ingå i en indisk buffé.

1 stor potatis

4 kardemummakärnor

4 cm kanelstång

2 lagerblad

1 stor lök

2 vitlöksklyftor

2 cm färsk ingefära (riven)

1 tsm gurkmeja

1/2 tsk chilipulver

1 stor nypa socker

1 1/2 tsk vitvinsvinäger

225 gr svamp

Hetta upp olja i en gryta. Skala och tärna potatisen och fräs den sedan i 2-3 minuter tills den blivit gyllengul. Ta ur potatisen ur grytan och lägg den åt sidan.

Tillsätt kardemumma, kanelstången samt lagerbladen och låt bräsera en stund.

Tillsätt löken, skuren i tunna skivor, ingefäran och vitlöken och fräs dessa i 4-5 minuter tills löken är mjuk och guldgul.

Tillsätt gurkmejan, chilipulvret, saltet och sockret samt vinvinägern, och låt bräsera under omrörning.

Tillsätt svampen och potatisen och rör om ordentligt. Sänk värmen, lägg på locket och låt bräsera i cirka 15 minuter på medelvärme tills potatisen är mjuk.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: