Ciderkokade bönor med rotfrukter

25 Jan

5 dl blandade bönor

2 gula lökar

3 selleristjälkar

2 morötter

2 stora palsternackor

2 vitlöksklyftor

2 tsk chilipulver

1 tsk salt

2 tsk krossade pepparkorn

4 hela kryddnejlikor

1 kanelsticka

2,5 dl äpplecider eller äppeljuice

2.5 dl vatten

1.25 dl lönnsirap

2 msk idealmjöl upplöst i 2 msk vatten

Köp blandade bönor på burk, eller ta dina favoriter och blanda själv. Du kan naturligtvis ta torra bönor, men dessa ska i så fall läggas i blöt över natten. Detta recept är baserat på bönor på burk.

Skala och grovhacka lökarna, fräs dessa i gryten och pressa ned även vitlöken. Tillsätt samtliga kryddor Skala och slanta morötterna. Skala och skär även palsternackan i tunna skivor och låt dessa koka tills de är mjuka i vatten/ciderblandningen. Om de behövs, tillsätt mer vätska. När grönsakerna är någorlunda mjuka, tillsätt bönorna. Tillsätt cider och mjölblandning. Låt koka vidare på låg värme så att även bönorna suger åt sig smaken av vätska och kryddor.

Servera med ris

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: