Het chiligryta

10 Jan

Den här grytan är inget för den känsliga magen, men jag tror att jag hunnit med att nämna några gånger att jag VERKLIGEN gillar kryddstark mat. Jag har tidigare postat recept där jag påpekat att rätten i fråga är omtyckt av barn. Så är inte fallet med denna, så har du barn, se till att ha en alternativ rätt till dem!

1 brk svarta bönor

1 brk kidneybönor

1 brk kikärtor

1 brk vita bönor

1 brk krossade tomater

1 brk majskorn

1 gul lök

2 squash

2 selleristjälkar

2 vitlöksklyftor

1 liten brk konserverad chilifrukt

1 jalapeno

1 msk chilipulver

1 tsk spiskummin

1 tsk persilja

1 tsk oregano

1 tsk basilika

1 tsk koriander

Finhacka och fräs den gula löken i en stekpanna tillsammans med squashen, paprikan och sellerin som du har tärnat respektive skivat, i cirka 5 minuter.

Blanda samtliga böntyper i en gryta med lock och tillsätt de brynta ingredienserna ovan, samt tillsätt den konserverade chilin och jalapenon.

Krydda med chilipulver, spiskummin, persilja och de övriga kryddorna. Låt puttra under lock på låg värme i cirka 30 minuter. Håll under uppsikt så att grytan inte kokar torre. Den låga värmen och därmed koktiden gör att kryddorna hinner ”sätta sig” bättre. Låt dra en stund även efter koktid om du vill ha riktig hetta.

Servera med ris

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: