Currygrönsaker i kokossås

3 Jan

2 st potatisar

1 liten aubergine

2 ”nävar” sockerärtor eller ”snow peas”, har tyvärr inte lyckats hitta ett svenskt namn på dem*

1 ”näve” salladskål

1 morot

1 gul lök

2 msk jordnötsolja

2 vitlöksklyftor

2 tsk riven färsk ingefära

2 tsk curry

2 tsk citronskal

1 msk finrivet citronsaft

2 dl vatten

2 dl kokosmjölk

Skala och grovhacka löken och fräs den i olja i några minuter.  Skala och riv den färska ingefäran och tillsätt den till löken tillsammans med krossad vitlök och curry. Låt fräsa

Tillsätt citronskal och saft, vatten och kokosmjölk och låt koka upp.

Skär den, naturligtvis, skalade potatisen och auberginen och låt koka i 15 minuter, Tillsätt sedan slantad morot och ärtorna och salladskålen. Låt sjuda tills grönsakerna är mjuka.

*Snow peas är precis som sockerärtor skidor, men medan sockerärtorna har mer runda skidor så är snow peas i stort sett platta. Skär dem på diagonalen

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: