Saffrans Cheesecake

1 Dec

Naturligtvis ska man ha en läcker efterrätt till julen. Bestämde mig för att sätta ihop en helt egen cheesecake men jultouch, och vad är väl mer jul än saffran?

Botten

17 st mjölk- och smörfria digestivekex
150 g mjölkfritt margarin, t.ex Carlshamns
2 dl russin

Fyllning

439 g Firm Silken Tofu
3 msk ljus sirap
1 msk florsocker

75 ml sojamjölk
3 msk majsmjöl
0.5 g saffran

Krossa kexen antingen för hand eller i en matberedare. Smält margarinet och blanda det sedan med de krossade kexen. Tryck ut det som bas i en bakform med löstagbar botten.

Lägg silken tofu i en skål och tillsätt sirap och florsocker. Mixa till en slät smet.
Värm upp mjölk och majsmjöl och blanda i saffran. Låt det tjockna. Tillsätt det till silken tofublandningen och mixa ytterligare något.

Bred ut smeten jämt över kexbotten och ställ i frysen ett par timmar innan servering.

20121201-171953.jpg

Annonser

2 svar to “Saffrans Cheesecake”

  1. Soleil 2 december, 2012 den 14:50 Europe/Stockholm12 #

    Gott! Och kul att du gör cheese cake med tofu, jag brukar ha sojafärskost (typ Tofuttis eller Tofuline Creamy Spread). Ska absolut testa med tofu!

    • vegetarianan 2 december, 2012 den 14:50 Europe/Stockholm12 #

      Brukar kolla en amerikansk sida där innehavaren ofta gör cheesecake på tofu, så jag tänkte jag skulle testa. 😉
      Det jag reagerade på är att den blev lite rinnig ganska snabbt, men är man några stycken t.ex vid julfika så hinner problemet knappt uppstå, för den blev väldigt god. Ska testa med Tofutti också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: