Vegansk Kålpudding

15 Nov

Kålpudding.Det låter så avancerat på något vis. Det är det naturligtvis inte, men är ytterligare en av alla ”traditionella” rätter man inte behöver avstå för att man är vegetarian eller vegan. Vad man ska komma ihåg är att sojafärsen dels är något saltare i sig själv än ”vanlig” färs, och även något lösare. Varför ska vi inte gå in på här, men det är i allafall inte av anledningar som smickrar köttfärsen.

Gott blir det hur som helst, och i allt väsentligt likvärdig ”vanlig” kålpudding

 

Ca 1.5 kg vitkålshuvud

600 g sojafärs

veganskt margarin

2 msk sirap

2 1/2 dl vatten

peppar, salt

 

Sätt ugnen på 175 grader

Strimla kålen och fräs den i stekpanna utan att de blir bränd. Tillsätt sirap. Blanda under tiden färsen med salt, peppar och vatten. Täck botten i en ugnssäker form med kål, lägg på färsen och täck med resten av kålen. Grädda i ugnen i 45 minuter, servera med potatis och lingon.

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: