Vegansk lasagne

6 Nov

Vad kan man säga? Lasagne är lasagne, och jag har till dags dato aldrig träffat på någon som inte tycker om det. I och med att man till denna använder vegofärs blir den också så lik originalet som man möjligen kan komma. Gott

500 g vegofärs

1 brk krossade tomater

2-3 morötter

1 liten squash

1 röd paprika

lasagneplattor

Bechamelsås:

1 dl smält veg margarin (Jag använder Carlshamn)

1 dl mjöl

ca 5 dl sojamjölk

salt, peppar, basilika och oregano

Sätt ugnen på 200 grader

Riv morötter, squash och hacka paprikan. Låt dem steka i några minuter tills de mjuknat något. Ta upp dem ur stekpannan och bryn vegofärsen. Häll på tomatkross och låt koka ihop till en sås. Rör även ned grönsakerna.

Gör under tiden bechamelsåsen genom att vispa samman smält margarin med mjölet tills blandningen är slät. Häll i sojamjölk och koka ihop till en sås. Salta och peppra. Häll i den färdiga såsen i tomatsåsblandningen. Varva sås och plattor i en smörjd ugnsfastform. Översta lagret ska vara sås. Grädda i cirka 30 minuter.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: