Chaikryddade Snickerdoodle-kakor a la Post Punk Kitchen

26 Okt

För ett par veckor sedan presenterade jag Fyllda Paprikor a la Post Punk Kitchen, skapade av vegankocken Isa Chandra Moskowitz. Ikväll smaskar vi istället på hennes goda Snickerdoodle -kakor.

Topping

1.5 dl socker

1/4 tsk malen ingefära

3/4 tsk malen kardemumma

1/4 tsk kanel

1 nypa malen kryddnejlika

Kaksmeten

1 dl rapsolja

2.5 dl socker

0.5 dl lönnsirap

3 msk veganmjölk

2 tsk vaniljextrakt

5 dl mjöl

1 tsk bakpulver

1/4 tsk salt

1/2 tsk mald kanel

Sätt ugnen på 180 grader och ta fram två plåtar och bakplåtspapper på

Rör ihop blandningen för ”toppingen” och ställ åt sidan. Rör ihop olja, socker, sirap och mjölk i en skål. Rör tills blandningen påminner om äppelmos. Rör sedan i vaniljen. Blanda därefter i resten av ingredienserna var och en för sig medan du rör. Fortsätt att röra tills du har en deg du kan arbeta med. Därefter, knåda ihop degen ytterligare med händerna.

Skölj av händerna i kallt vatten och forma valnötsstora bollar av degen. Rulla dessa i kryddsockret och platta sedan ut bollen på plåten. Kakan ska var ca. 1,5 cm tjock.

Grädda i 10-12 minuter. Låt kakan först svalna på plåten och för sedan över dem till ett ugnsgaller för att svalna ytterligare.

Tyvärr funkar inte uppladdningen av bilden för mig idag, så jag får återkomma med den.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: