Kryddblandningen tar bort något av sötpotatisens ibland nästan enerverande, just söta, smak. Kan serveras vid i stort sett alla tillfällen
4 stora sötpotatisar
1 gul lök
4 gröna chilifrukter
1.5 tomat
2 klyftor vitlök
1.5 tsk spiskummin
1.5 tsk chilipulver
400 g svarta bönor
Sätt ugnen på 200 grader
Börja med att tvätta av potatisarna. Stick sedan ett flertal hål på dem med en gaffel. Lägg dem i ett ugnstråg och ”baka” dem i cirka 60 min. Potatisen ska vara helt mjuk.
Finhacka löken och fräs den i olja. Ta bort stjälken från pepparfrukterna, kärna ur och finhacka också dessa. Skär tomaterna i små fyrkanter.Fräs tillsammans med löken. Pressa ned vitlöksklyftorna, krydda och tillsätt bönorna. Låt puttra i ett par minuter..
Ta ut potatisen i ugnen, skär ett snitt i skalet och lägg på röran.
Kommentera