Sábado Vegana – pizza

20 Okt

Att göra en pizza är naturligtvis inte svårare som vegan än som köttätare eller något annat. Däremot finns det en bild av ”oss” som en grupp människor som avstår en massa saker som man ser som det lilla extra. En pizza på lördagskvällen t.ex. Så är inte fallet. Precis som jag sagt någon annanstans: vi äter allt. Vi tar bara bort djuren och deras sidoprodukter ur vår mat.

Eftersom jag ”lyckats” med konststycket att glömma köpa jäst, så fick det bli en pizzadeg på bakpulver, och det går ju det också.

6 dl mjöl, i vårt fall glutenfritt.

1.5 tsk bakpulver

1 tsk salt

75-80 gr veganskt margarin

2 dl soja- havre eller ris”mjölk”

Sätt ugnen på 225 grader

Blanda ihop de torra ingredienserna och arbeta sedan ihop det med margarinet. Tillsätt mjölken och knåda ihop. Arbetar man med glutenfritt mjöl kan det eventuellt behöva tillsättas lite extra mjöl efter som glutenfria degar har en tendens att bli väldigt kladdiga och svårarbetade.

Det finns en mängd ”fyllningar” man kan använda, som aubergine, squash, oliver, avocado och mycket annat. Vi valde kryddad sojafärs, med tomat och paprika och på min sida även lite lök. Till den underliggande tomatsåsen blandade jag passerad tomat och tomatpuré.

Grädda 15-20 min and låt the lördagsmys begin!  Ps: deg på bakpulver blir jämfört med vanlig pizzabotten väldigt porös

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: