Bönstuvning al Fuego

8 Okt

Ibland kan jag längta efter mat som är så stark så jag nästan tappar andan. Det är också kul att testa ingredienser man inte testat, så jag blev stående med okra, sojabönor och lite gamla bekantingar.

1tsk spiskummin
1 tsk koriander
1 gul lök
1 klyfta vitlök
1/2 röd chili
50 g frusen okra
100 g sojabönor
1 brk Favabönor
1 brk krossade tomater
1 vegetabilisk buljongtärning
1 dl vatten
Färsk koriander
2 ”nypor” chiliflingor

Fräs koriander (vanlig krydda), spiskummin, pressad vitlök och chili i olja. Tillsätt hackad lök och fräs.

Tillsätt efter detta okra (finns bl. a att köpa som frusen och delad) och sojabönor och låt fräsa lite.

Skölj av Favabönorna och tillsätt dessa. Häll på de krossade tomaterna, smula ned buljongen och häll på vattnet. Låt koka ihop.
Sprinkla lite färsk koriander på efter smak. Smaka av, känns det för milt så ta ett par nypor chiliflingor.

Servera med ris

20121008-191529.jpg

Annonser

2 svar to “Bönstuvning al Fuego”

  1. Matthew R Giese 14 oktober, 2012 den 14:50 Europe/Stockholm10 #

    Nice color choice on the blog. It is really easy on my eyes and I have bad eyes too so that’s a really big compliment lol

  2. vegetarianan 15 oktober, 2012 den 14:50 Europe/Stockholm10 #

    Thanks, glad to hear it! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: