Bakad kikärtsgryta

3 Okt

En patéliknande rätt som får en läcker nötsmak av kikärtorna. Öka kryddmängden eftersmak och avnjut med en grönsallad.

 

3 brk kikärtor

1 stor sötpotatis

150 g rotselleri

ca 3 dl broccoli (det gröna i toppen)

1 dl ströbröd

1 tsk olja

1.5 krm spiskummin

1.5 krm koriander

salt

Sätt ugnen på 180 grader

Mosa kikärtorna i en stor skål, med en potatis”mosare” eller kraftig gaffel. Riv sötpotatis och rotselleri fint. Skär broccolin i småbitar. Blanda ihop allt och mixa ihop det ordentligt. Tillsätt ströbröd och kryddor och mixa, tillsätt olja och mixa ytterligare.

Tryck ut ”pastan” i en ugnsform och grädda under staniolfolie i 45 minuter. Ta bort staniolen och grädda under ytterligare 20 minuter.

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: