Äggfri Morotsrussinkaka

2 Okt

Vill man inte ha ägg i det man bakar eller lagar, vilket man som vegan inte vill, så finns det en rad alternativ.

Ett är krossade linfrön som ska hjälpa till att hålla ihop smeten. Det är också på sin plats med lite extra bakpulver för att göra, i detta fall, kakan luftig.

2 tsk linfrön
4 msk vatten

Krossa linfrön till ett pulver i en mortel eller kaffekvarn. Vispa ned i vatten och låt svälla.

2,5 dl socker
Svällda linfrön
1,5 dl havremjölk
1,5 tsk kanel
1 stor morot
2 dl russin

5 dl (glutenfritt) mjöl
3 tsk bakpulver
100 g veganskt margarin

Vispa ihop socker med mjölk och linfrö. Rör ned det smälta margarinet. Riv moroten fint och rör ned även denna i smeten. Tillsätt russin.
Blanda mjöl med bakpulver och rör ned i smeten.

Smörj en bakform med kokosolja och ”bröa” den sedan med kokosflingor. Grädda på 175 grader i cirka 45 minuter.

20121002-203358.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: