Finns inte så mycket att säga om detta. Bara att det är helt underbart gott!
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
0,5 dl hirs
1 tsk rosmarin
1 tsk timjan
1 tsk mejram
1 tsk basilika
1 tsk paprikapulver
1 brk hela tomater
2 – 2,5 dl buljong
100 g svarta oliver
100 g kapris
2 squash
Finhacka löken och fräs den i olja tills den är genomskinlig. Tillsätt vitlöken och fortsätt fräsa i någon minut. Tillsätt hirsen, örterna och kryddorna. Salta. Fräs i en minut eller två.
Tillsätt tomaterna och krossa dem var och en i händerna innan du häller dem i grytan. Tillsätt kvarvarande tomatjuice och buljongen. Lägg på lock och låt koka upp. Sänk sedan värmen och låt sjuda i cirka 20 minuter.
Förbered squashen under tiden. Dela dem på längden och lägg i en panna vilken du fyller med vatten tills de täcker squashen. Låt koka upp och låt koka i fem minuter. Avlägsna squashen och låt svalna. Gröp sedan ur ”köttet” så att bara ett par milimeter återstår i själva ”skalet”. Squashen ska naturligtvis fortfarande vara ”stadig”. Spara squash-”köttet”.
Tillsätt detta, oliverna och kaprisen till röran. Fördela den sedan mellan de delade sqaushhalverna (2 squash – fyra bitar), sätt in i ugnen och grädda i 20 minuter.
Jag serverade det hela med couscous.
Kommentera