Fyllda paprikor a la Post Punk Kitchen

30 Sep

Post Punk Kitchen är ett tidigare amerikanskt matlagningsprogram där bland andra Isa Chandra Moskowitz (Vegan with A Vengeance) var programledare. Namnet syftade på programledarnas bakgrund inom punkrörelsen.

Fyllning för 4 stora paprikor

1 gul lök

3 vitlöksklyftor

4 dl finhackad svamp, t.ex champinjoner

1 msk chilipulver

1 tsk salt

1 brk passerade tomater

1,5 dl kokt quinoa

1 brk svarta bönor

1 msk lönnsirap

Fyllning

Finhacka den gula löken och fräs den i olja tills dem blir genomskinlig. Pressa de tre vitlöksklyftorna och fräs tillsammans med löken. Tillsätt svampen. Använder du färsk svamp ska denna fräsas tills all vätska försvunnit ur den.

Rör ned chilipulver, salt och tillsätt den kokta quinoan samt 2 dl av de passerade tomaterna. Spara resten till senare. Sänk värmen och låt puttra under lock medan nedanstående äger rum.

Koka upp vatten, rensa ur de paprikor som ska fyllas och sänk dem i det kokande vattnet i fem minuter.

Skölj av de svarta bönorna och rör tillsammans med lönnsirapen ned dem i quinoaröran. Värm upp och fyll de nu avsköljda paprikorna med röran. Ringla lite av den återstående tomatsåsen (den passerade) över fyllningen innan du ställer in paprikorna i ugnen. Grädda 20 minuter.

Ta ut dem ur ugnen, garnera gärna med färsk koriander och njut.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: