Gröna linser med mangotvist

26 Sep

Att man är hungrig innebär inte alltid att man har lust att stå och tärna grönsaker och rotfrukter i 30 minuter innan man ens börjar laga mat, även om det oftast är väldigt roligt. När andan inte faller på, om man så säger, så är linser en bra lösning. Men vad gör man med linserna då? Detta är vad jag gjorde med dem ikväll:

3 dl gröna linser

6 dl vatten

1 medelstor mango

3 tsk sambal oelek

2 tsk färsk mynta

Skölj och koka linserna som vanligt. När de börjar mjukna och vattnet börjat kokat undan så slänger du i mangon, klickar i sambal oeleken och rör om. ”Chilipasta och mango???!!??” Skitgott. Det är inte av en okontrollerbar lust att plåga sig själva som man t.ex i Mexiko doppar skalade mangos i chili och äter dem på pinne som klubba. Mangons sötma bryter av väldigt bra mot hettan hos chilin.

Mot slutet av koktiden tillsätter du myntan och voila, en maträtt som biter till, är god och serveras bäst med ris.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: