Curryfärsgryta med banan och jordnötter

18 Sep

Bananer, lök, svamp och jordnötter, kan det möjligen bli gott i en och samma rätt?

Ja, det kan det. Det är det. Och här kommer rätten!

 

3 dl sojafärs

1 gul lök

2 morötter

3 sötpotatisar

1 liten röd paprika

ca 100 g skivade champinjoner

2 vitlöksklyftor

1 ½ msk curry

2 dl sojamjölk

2 dl sojagrädde

2 bananer

1 dl jordnötter

salt, peppar

 

Om du väljer torr sojafärs ska denna kokas i saltat vatten innan användning. Nu finns det dock flera varianter av god ”färdig” färs.

Finhacka löken och fräs den i olja i en gryta och tillsätt morötter och potatis vilka du skivat innan. Fräs dessa tills de är nästan mjuka.

Strimla paprikan och tillsätt denna tillsammans med champinjonerna, låt grönsakerna bli mjuka.

 

Vänd ned vitlök och curry och fräs några minuter. Tillsätt sojafärs och sojamjölk och låt det koka upp.

Blanda i skivad banan och sojagrädde. Låt bananen bli mjuk. Häll i jordnötterna och salta och peppra efter smak.

 

Vill du ha såsen tjockare, gör en mjölredning och blanda i, vill du istället ha den tunnare, späd med extra sojamjölk.

Servera med ris.

 

 

Bilden är inte min, då jag helt enkelt hann äta upp maten resp frysa in den innan jag fotade ;-). Den kommer i sinom tid att bytas ut

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: