Jordnötsgryta med pumpa och spenat

17 Sep

Pumpa är som ingrediens en ny upptäckt för mig, men det är verkligen en angenäm bekantskap!

1 gul lök, finhackad

2 morötter

1/2 orange pumpa, typ Butternut, tärnad

1 röd paprika

2 finhackade vitlöksklyftor

2 tsk finnhackad färsk ingefära

1/2-1 tsk kanel

1 1/2 – 2 tsk spiskummin

1 tsk sambal oelek

2 dl bladspenat

1 brk krossade tomater

2 1/2 – 3 dl vatten

1/2 dl jordnötssmör

1 msk tomatpuré

1 vegetabilisk buljongtärning

1/2 tsk socker

salt, peppar

färsk koriander

 

Färs löken i olja i några minuter och tillsätt sedan morötterna. Forsätt fräsa 😉 och tillsätt sedan den tärnade pumpan. Låt fräsa i cirka fem minuter. Rör ned vitlök, ingefära, kanel, spiskummin och sambal oelek. Jag ville att min  son skulle tycka om denna rätt, så jag höll tillbaka lite på kryddmängden, men det är naturligtvis inte något som är hugget i sten. Tycker du om lite hetta ökar du efter eget önskemål. Smaka dock av så att du inte får en chock när rätten är färdig.

Fräs i någon minut och tillsätt sedan resten av ingredienserna, utom den färska koriandern och låt koka till grönsakerna är mjuka men fortfarande har ett visst tuggmotstånd. Tillsätt tillslut den färska koriandern och smaka av med ytterligare jordnötssmör om så önskas.

Servera med ris

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: