Indisk Dhaal

14 Sep

En kryddstark gryta, precis som jag vill ha den!

1 gul lök

2 klyftor vitlök

1 st röd chili

1 msk riven, färsk ingefära

2 tsk mald kanel

1 tsk mald kardemumma

2 tsk gurkmeja

1 brk krossade tomater

1 brk kokosmjölk

2 st tärningar vegetabilisk buljong

3 dl röda linser

100 g bladspenat

färsk koriander

Skala och hacka lök, vitlök och chili. Riv ingefäran. Fräs alltihop tillsammans i olja i en gryta utan att det tar färg. Blanda i kryddorna och låt fräsa någon minut under omrörning.

Häll i de krossade tomaterna och kokosmjölken. Smula ned buljongtärningarna, rör om och låt koka upp. Tillsätt linserna och låt grytan sjuda cirka 10 minuter under lock tills linserna är kokta, de ska dock inte bli mosiga.

Smaka av med salt och peppar samt tillsätt spenaten.  Eftersom grytan sväller kan du om du så önskar späda med lite vatten. Glöm inte att anpassa kryddningen i så fall, rätten ska ha lite ”bett”!

Ett förekommande serveringsförslag är att äta rätten med naanbröd, själv åt jag ris.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: