Risgryta

4 Sep

Ett något reviderat recept som är fantastiskt gott och mättande. Allt i ett har det också.

2-2 1/2 dl ris

1 hackad gul lök

100 gr vattenkanstanjer

1 tsk malen spiskummin

2 tsk hemmagjord tacokrydda (recept följer)

1 hackad vitlöksklyfta

2 morötter, skurna i slantar

1 gul paprika

1 brk krossade tomater

1 brk kikärtor

1 tsk socker

2 msk sweet chili

1/2 dl färsk koriander

1 vegetabilisk buljongtärning

Koka upp 3 dl vatten och 1/2 vegetabilisk buljongtärning. Häll i riset och koka halvklart. Fräs löken, vattenkastanjer, spiskummin och tacokrydda i olja i en tjockbottnad gryta. Tillsätt vitlök, morötter och paprika, fräs en stund till. Tillsätt de krossade tomaterna, kikärtorna, resterande buljongtärning, socker, chilisås oc det halvkokta riset och eventuellt lite vatten. Lägg på lock och koka på svag värme.

Smaka ev av med mer kryddor och den färska koriandern.

 

Hemmagjord tacokrydda

3 msk spiskummin

1 1/2 msk paprikapulver

1 1/2 msk socker

1 tsk oregano

1/2 tsk cayennepepper

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: