Vegetarisk Tagine från Marocko

23 Aug

Läckra Nordafrikanska smaker

1 gul lök

1 stor morot

2 potatisar

100 gram palsternacka

1 aubergine

1 squash

2 vitlöksklyftor

1 kanelstång

2 tsk spiskummin

1 tsk paprikapulver

1 tsk sambal oelek

1 brk krossade tomater

1 pkt saffran

1 brk kokta kikärtor

1 dl russin

salt och 1 1/2 tsk socker

Hacka löken grovt och skär grönsakerna i bitar. Fräs löken i olja. När den börjar mjukna, tillsätt de andra görnsakerna. Lägg i rotsakerna först och resten när de förstnämnda börjat mjukna något. Tillsätt vitlök, kanel, spiskummin, paprikapulver och sambal oelek. Rör någon minut och häll på krossade tomater, saffran samt salt och socker. Lägg på lock och koka tills grönsakerna är mjuka. Tillsätt kikärtor och russin. Smaka av och krydda mer om så behövs. Servera med couscous och t.ex  grönsallad.

Grönsakerna kan bytas ut mot till exempel paprika, kålrot, pumpa eller sötpotatis.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: