Äppelkyckling med curry

6 Aug

Kycklingen är naturligtvis inte kyckling. istället har jag använt ”a la kyckling” från Hälsans Kök, till denna egenkomponerade, inte speciellt avancerade men likafullt goda rätt.

0.5 pkt A la kyckling

1 grönt äpple (de riktigt gröna, minns inte vad de heter nu, har en frisk ”syra”)

1 rött äpple

ca 1 cm färsk ingefära

1 klyfta vitlök

1 dl Oatly iMat

curry, gurkmeja, salt

Bryn a la kycklingbitarna i stekpanna. Skala och riv äpplena, antingen för hand eller i matberedare, hacka vitlök och ingefära och blanda ihop dessa med äppelrivet. När a la kycklingbitarna fräst lite, häll i äppelrivet. Rör ihop och bryn en liten stund. Krydda med curry. Jag tillsatta gurkmeja primärt för att få lite färg på det hela. Häll över matlagningsgrädden och låt puttra ihop. Servera med ris (det är svart råris på bilden) och färska grönsaker.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: