Kryddig Kikärtsgryta

5 Aug

Jag arbetade ett tag på att ge den här grytan precis den kryddstyrka jag ville att den skulle ha, och det var inte helt enkelt. Antingen är mina smaklökar avtrubbade efter många års svaghet för kryddstark mat, eller så är det några fel på mina kryddor. Hur som helst kan man naturligtvis använda mindre av varje krydda i denna gryta än vad jag gjorde.

1 gul lök

2 klyftor vitlök

2 brk kikärtor

1/2 brk krossade tomater

2 dl Oatly iMat, vegetabilisk matlagningsgrädde.

4 små chaminjoner från brk

6 krm Spiskummin

4 krm Garam Masala

2 krm Ingefära

1 krm svartpeppar.

6 piri piri

salt

Hacka och bryn gul lök och vitlök tillsammans. Tilsätt kikärtor, krossade tomater och grädde och låt koka. Tillsätt även chaminjonerna. Krydda. Låt det hela koka samman till en tjock konsistens. Servera med ris och valfria grönsaker.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: