Knaprig jordnötskaka

5 Aug

Detta är en livsfarligt god kaka jag hittat hos den amarikanska veganbloggen ”Vivagypsy Rocks Vegan and Gluten-free”. Kakan är alltså inte bara vegansk med allt vad det innebär av frånvaro av djurbaserade ingredienser, den är även glutenfri. Den ska inte heller gräddas. Ett råd är att skära kakan i små bitar, för den är oerhört mäktig och smaken gör gärna att man äter den snabbare än man tänker. 😉

 

För själva kakan:

4 dl jordnötssmör

100 g vegansk (mjölkfri) Milda

4 dl socker

5 dl Rice Crispies

Knåda ihop jordnötssmör, smör och socker till en deg. Krossa rice krispies och rör ned i degen. Tryck sedan ut den i en smörjd form som är 15×30 och ställ den svalt medan du gär i ordning glasyren.

Glasyr:

6 msk vegansk milda

7 dl florsocker

1 1.2 dl kako

1 tsk vaniljpulver

0.4 dl sojamjölk

Rör ihop samtliga ingredienser i en kastrull och låt det koka på låg värme. Rör om hela tiden tills glasyren är helt slät. Bred ut den över jordnötsbotten med en slickepott. Låt svalna helt i rumstemperatur och förvara kakan sedan i kylskåp.

 

 

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: