Chiapati-wrap med bön- och grönsaksröra

12 Jul

Chiapati är ett traditionellt indiskt bröd som knappast kan bli lättare att göra än vad det redan är. Vanligtvis tar man bitar av det för att lyfta riset och t.ex curryn från tallriken, men här har jag valt att använda det som en wrap.

 

Ta 2 dl mjöl, gärna lite grövre, och späd detta med vatten, mjölk eller filmjölk till en smet som liknar pannkakssmet. Med vatten blir chiapatin lite stelare och krispigare, men mjölk eller filmjölk mjukare ock mer flexibel. Häll smeten tunt i stekpannan och bryn på båda sidor. En enstaka chiapati ska inte vara lika tjock som en pannkaka.

Till själva fyllningen kan man naturligtvis ta vad det nu månde vara man tycker är gott. Jag tog följande.

1 rödbeta (”rå”)

1 gul lök

1 röd paprika

1 gul paprika

2 tomater

1 brk majskorn

1 brk blandade bönor

Riv rödbetan i matberedare och stek den tillsammans med löken. Tärna och tillsätt de båda paprikorna och tomaterna, sedan majsen. När bönorna ska ned i röran,, häll bort merparten av vätskan, men spara ändå en del för att öka ” fukten” i själva röran. Jag krydddade med vitlök, curry, örtsalt och färsk basilika.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: