Rotselleri- och potatisgratäng med vegofärs

26 Jun

Ytterligare ett recept som jag valde att utveckla lite grann. Skulle ursprungligen ha varit en gratäng på bara potatis och rotselleri, men hur kul låter det på en skala egentligen. Nu blev det matigare:

1 stor rotselleri

5 potatisar

500 g vegofärs

5 dl iMat (Oatly)

1 klyfta vitlök

1 dl färsk timjan

tofustrimlor (eller gratängost)

Skala potatis och rotselleri och skiva i tunna skivor. Bryn vegofärsen i stekpanna, salta, peppra och pressa vitlök i färsen. Lägg ett lager av rotselleri i en ugnsform och strö ett lager vegofärs över. Sprinkla med färsk timjan. Lägg ut ytterligare ett lager, denna gång av potatis och upprepa proceduren med färsen och timjan. Avsluta med ytterligare ett lager rotselleri. Häll över grädden och se till att den sprider sig genom gratängen. Strö lite riven tofu över.

200 grader i ugnen i ca 40 minuter. Servera med fräscha grönsaker.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: