Snabb indisk gryta

16 Jun

Gud så god den är! Men den kommer med en varning: den är kryddstark. Det finns de som säger att de kan ha ketchup på vad som helst, jag skulle istället kunna toppa min glass med sambal oelek, och därför var det ju med glädje jag upptäckte att det skulle vara en hel matsked av den goda kryddan här. Jag tog 1 1/2. Garam Masala går ju inte av för hackor den heller! 😉

I originalreceptet är det Favabönor som används, och det lyckades jag inte hitta den tid jag letade, därför tog jag denna gång blandade bönor. Det får bli Fava nästa gång!

1 röd lök

1 msk sambal oelek

1 tsk garam masala

1 tsk hel kardemumma

1 klyfta vitlök

1 citron

1 dl sötmandel

300 gr krossade tomater

2 dl matlagningsgrädde

1 kanelstång

1 dl röda linser

400 gr Favabönor, eller om sådana ej påträffas: blandade bönor.

2 tsk socker

1 tsk salt

Finhacka löken och bryn i en gryta. Tillsätt sambal oelek, garam masala, kardemumma och vitlök.

Hacka mandeln samt skala citronen och skär den i centimeterstora bitar. Tillsätt dessa ingredienser, samt krossade tomater och grädde. Låt puttra.

Häll i linserna och låt koka tills dessa blir mjuka. Häll i bönorna, med spad och låt dessa bli varma.

Sist men inte minst smakar man av med salt och socker.

Servera med ris.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: