Rosengrens Skafferi – Örebro

8 Jun

Det finns bara en restaurang i Örebro idag som i all ärlighet kan kallas för en vegetarisk restaurang, och det är Rosengrens Skafferi. Medan andra restauranger med varierande resultat erbjuder ”vegetariska alternativ” så erbjuder Rosengrens köttalternativ till de som känner att de inte ens kan gå en enda lunch utan att tugga i sig kött. Här finns istället en otroligt god och för varje dag varierad vegetarisk buffé.

Det som idag stod på buffébordet var Mangoldknyten som var fantastiskt goda, Zackarias attackerade dem som om han aldrig sett mat förut, och Sommargryta med oliv- och citroncreme.

Til detta kom ett varierat salladsbord med det mesta i den vägen, hembakt bröd, hummus och en röra som jag till min stora skam inte minns namnet på.

Det känns fräscht att äta på Rosengrens Skafferi, och det har inte bara med maten att göra, utan också med den stora ljusa lokalen på museet där restaurangen är inhyst. På något vis ger hela atmofären känslan av att man befinner sig i en betydligt större stad än vad man faktiskt gör. Men så tittar man ut genom den så här års öppna verandadörrarna och ser Örebro Slott, något som knappast drar ned värdet, snarare tvärtom.

Bild

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: