Marockansk gryta med Couscous

6 Jun

En otroligt god och matig gryta som jag åt med bulgur första gången, istället för couscous, men det gick alldeles utmärkt det också 😉

4 portioner

1 zuccini

1 aubergine

1 paprika, röd eller gul, valet är fritt

1 gul lök

1 klyfta vitlök (jag tog två)

1 brk kidneybönor

1 brk krossade tomater

1 buljongtärning, chili, peppar och salt

 

 

Skär grönsakerna i mindre bitar och fräs dem i olja. Häll i den krossade tomaterna, kidneybönorna och smula med buljongtärningen. Krydda med svartpeppar chili och salt. Om man nu kan tala om att en typ av salt är godare än en annan, så rekommenderar jag ”Rock & Sea Salt” där bergssalt från Himalaya är blandat med havssalt från Hawaii. Om inte annat så är det bättre än det raffinerade vita saltet. Låt grytan koka ihop ca tio minuter och servera sedan med couscous. Eller för den delen bulgur…

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: