Krämig potatiscurry med linser

5 Jun

2 normalstora morötter

6 stora potatisar

2.5 dl passerade tomater

1 dl röda linser

1 msk vegetabilisk olja eller ghee

1 msk currypasta, het eller mild efter smak

2 – 2.5 dl kokosmjölk

Skala och skiva morötterna i slantar, ca 0.5 cm tjocka. Lägg dem i kokande vatten och låt dem koka ett par minuter medan du skalar och tärnar potatisarna. Lägg även ned potatisen i det kokande vattnet och låt koka tills både morötter och potatis mjuknat. Häll av vattnet.

Värm upp olja eller smält ghee i en gryta med lock och lägg i potatis och morötter. Tillsätt även currypastan, rör om och låt det steka i någon minut. Vill man ha lite mer ”studs” i smaken kan man även ha i lite chili.

Tillsätt 1 dl röda linser, passerade tomater och kokosmjölk. Skaka inte burken eller kartongen med kokosmjölk, utan ta tillvara på den krämiga, ”outspädda” kokosmjölken. Använd sked om så behövs.

Låt koka ihop under lock på låg värme i cirka 10 minuter. Vill man så kan man garnera med ett par blad färsk koriander.

Så hur blev det då? Grytan är god, och föll i god jord även hos min son. Grytan har i sig en väldigt mild smak och passar bra till barn utan eller med endast lite currypasta.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: